ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Παιχνίδια....με χιονάνθρωπους!

 Πίνακας διπλής εισόδου


    Ο παραπάνω πίνακας μπορεί να συμπληρωθεί και ηλεκτρονικά, με μορφή PowerPoint, το οποίο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1JnlRkcSt7j_z02DFcarG_fv_Afyrk4aR/view?usp=sharing


Παιχνίδι μνήμης: Τι κρύβει στο καπέλο του ο χιονάνθρωπος;

    Παρουσιάζουμε στα παιδιά τις καρτέλες κι αφού τις παρατηρήσουν κρύβουμε μία κάτω από το καπέλο. Τα παιδιά, βλέποντας τις υπόλοιπες κάρτες προσπαθούν να θυμηθούν ποια λείπει.



Κρίνεται σκόπιμο το υλικό να πλαστικοποιηθεί πριν την χρήση.


Παιχνίδι παρατηρητικότητας: Τι λείπει από τον χιονάνθρωπο;

    Αφού πλαστικοποιήσουμε τις καρτέλες, τα παιδιά προσπαθούν να εντοπίσουν ποιο στοιχείο λείπει από κάθε χιονάνθρωπο και να το συμπληρώσουν, ζωγραφίζοντάς το.


Εναλλακτικά μπορεί να δοθεί ατομικά το παρακάτω φύλλο εργασίας

Άσκηση συμμετρίας

Φτιάξε τον χιονάνθρωπο

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Έχουμε σχεδιάσει 2 κύκλους, αποδίδοντας τη βασική μορφή του χιονάνθρωπου, σε τόσα χαρτιά όσες είναι οι ομάδες. Τα μέλη κάθε ομάδας διαδοχικά περιστρέφουν τον παρακάτω ηλεκτρονικό τροχό της τύχης και ζωγραφίζουν το στοιχείο που τους τυχαίνει κάθε φορά. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα ολοκληρώσει πρώτη τον χιονάνθρωπό της.

https://wordwall.net/resource/9417010


Τα παραπάνω παιχνίδια μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή pdf στον παρακάτω σύνδεσμο

Παιχνίδια με χιονάνθρωπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου