Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Ζώα σε χειμερία Νάρκη: Δραστηριότητες Ανατροφοδότησης κι Εμπέδωσης


Παιχνίδι Ανατροφοδότησης: Σωστό ή Λάθος;   Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ανακαλέσουμε αλλά παράλληλα να εμπεδώσουμε όσα μάθαμε για τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη είναι το παρακάτω παιχνίδι. Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες, την κόκκινη και την μπλε. Κάθε παιδί διαδοχικά επιλέγει τυχαία μια κάρτα στην οποία αναγράφεται μια πρόταση, ορθή η λανθασμένη. Αυτό που καλείται να κάνει είναι να πει αν η πρόταση είναι σωστή ή λάθος (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους όρους αλήθεια ή ψέματα). Αν η επιλογή του είναι σωστή συμπληρώνει στο αντίστοιχο κουτάκι ένα τικ διαφορετικά γράφει ένα χ. Μετρώντας τις σωστές απαντήσεις κάθε ομάδας και συγκρίνοντάς τες μεταξύ τους, αναδεικνύουμε τη νικήτρια ομάδα

Σας παραθέτω τις κάρτες με τις προτάσεις (εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιείσετε οποιαδήποτε άλλη πρόταση θέλετε, αναλογα με τι έχετε συζητήσει σχετικά στην τάξη) που χρησιμοποίησα και τον αντίστοιχο πίνακα καταγραφήςΗ δική μας εγκυκλοπαίδεια.


    Δεδομένου ότι στην τάξη μας δεν είχαμε κάποια σχετική εγκυκλοπαίδεια για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να φτιάξουμε τη δική μας εγκυκλοπαίδεια. Κάθε παιδί ανέλαβε να γράψει λίγες πληροφορίες για ένα ζωάκι και να το ζωγραφίσει σε κατάσταση χειμερίας νάρκης ενώ εργαστήκαμε ομαδικά για να φτιάξουμε το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα, αφού πρώτα αριθμήσαμε τις σελίδες
    Αν θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο, σας παραθέτω το σχετικό υλικό που χρησιμοποίησα


Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τη θεματική προσέγγιση "ζώα σε χειμερία νάρκη".
10 σχόλια:

 1. Εξαιρετική η δουλειά σου Ειρήνη μου. Λυπάμαι πραγματικά (και απολογούμαι) που δεν προλαβαίνω να την παρακολουθώ πάντα. Συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να παρακολουθήσεις όλες τις αναρτήσεις από τα εξαιρετικά blogs των συναδέλφων!!! Πάντως χαίρομαι που αναδεικνύεται διαδικτυακά το πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στο νηπιαγωγείο...που εύκολα οι περισσότεροι υποβαθμίζουν!!! Κι εσύ είσαι από τις πρώτες που το ξεκίνησαν αυτό.... Ομολογώ ότι το blog σου ήταν το πρώτο που ξεχώρισα!

   Διαγραφή
 2. Ειρήνη μου είσαι απίστευτη!!!! δεν έχω λόγια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολύ ωραία δουλειά όπως πάντα!!!ένα μεγάλο ευχαριστώ και για το υπέροχο υλικό που ανεβάζεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Κι εγώ με τη σειρά μου να σε ευχαριστήσω που μας έχεις μυήσει στον κόσμο των Τεχνών με τις υπέροχες αναρτήσεις σου!

   Διαγραφή
 4. Εξαιρετικές καρτέλες!!!!!Και η εγκυκλοπαίδεια όλα τα λεφτά!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με ενθουσίασε η δουλειά σου και η πρόταση του παιχνιδιού με κινητοποίησε! Μου βάζεις δύσκολα γιατί ξεσηκώθηκα και θέλω να το κάνω! Ακόμα μια φορά η δουλειά σας εξαιρετική! Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ μας "ξεσηκώνεις" συχνά με τις ιδέες σου! Πραγματικά με τόσο ωραίες προτάσεις που βλέπουμε συνέχεια στα blogs δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις στην τάξη!

   Διαγραφή