ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μαθαίνουμε για τα ζώα της θάλασσας.. με αφορμή 2 παραμύθια!


    Ο Μεγάλος Νικητής (Γιολάντα Τσορώνη)

Ένα εξαιρετικό βιβλίο… που πάντα μαγεύει τους μικρούς μαθητές μου! Ένα υπέροχο παραμύθι που μας διδάσκει την αξία της φιλίας αλλά κυρίως την «ομορφιά» της διαφορετικότητας.

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού και τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά ζωγράφισαν μια σκηνή από το παραμύθι, αναφέροντας σε ποιον τομέα θεωρούν τον εαυτό τους «νικητή» (Το φύλλο εργασίας σε μορφή Pdf μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ)




Στη συνέχεια, μετά από ανταλλαγή απόψεων τα παιδιά απένειμαν μεταξύ τους τα δικά τους βραβεία, αφού συζήτησαν σε ποιον τομέα ξεχωρίζει κάθε παιδί

Τέλος, με αφορμή το παραμύθι, με ζωγραφική και κολάζ, τα παιδιά απέδωσαν εικαστικά το δικό τους «ξεχωριστό» ψάρι





2.  Τριγωνοψαρούλης εναντίον Μεγάλου Καρχαρία (Βαγγέλης Ηλιόπουλος)

Ο γνωστός κι αγαπητός μας Τριγωνοψαρούλης μας μετέδωσε μέσα από την ιστορία του τα δικά του σπουδαία μηνύματα και μας ενέπνευσε να τον ζωγραφίσουμε…(Το φύλλο εργασίας σε μορφή Pdf μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ)



αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα το σχήμα του, το τρίγωνο:




Το φύλλο εργασίας σε μορφή Pdf μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ

 Με αφορμή τα παραπάνω παραμύθια, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τα ζώα της θάλασσας, φτιάχνοντας αρχικά ένα ιστόγραμμα με τα ζώα της θάλασσας που ήδη γνώριζαν τα παιδιά

Στη συνέχεια, αναζητήσαμε σχετικές πληροφορίες σε βιβλία γνώσεων και στο διαδίκτυο, αναρτήσαμε στην γωνιά των Φυσικών Επιστημών σχετικούς πίνακες αναφοράς (τους πίνακες αναφοράς σε μορφή pdf μπορείτε να τους κατεβάσετε εδώ)


 και τέλος αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τον δικό μας βυθό


και να τον εντάξουμε στο παιχνίδι μας!


Το πατρόν για τα ζωάκια μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ


Περισσότερα φύλλα εργασίας με θέμα τα ζώα της θάλασσας για τη γλώσσα μπορείτε να βρείτε:

https://nipiagogosgiapanta.blogspot.com/2014/06/blog-post_7.html


και για τα μαθηματικά:

https://nipiagogosgiapanta.blogspot.com/2014/05/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου