ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ένα διαφορετικό Ενθύμιο... για το Νηπιαγωγείο!

 

Βήματα

     1.     Συζητάμε με τα παιδιά για το τι μάθαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και  αποφασίζουμε πώς θα τα αποδώσουμε εικαστικά

     2.    Κάθε παιδί αναλαμβάνει να ζωγραφίσει ένα στοιχείο (σύννεφα, δέντρο, σχολείο, ουράνιο τόξο….) και να γράψει τη σχετική λέξη. Εμείς χρησιμοποιήσαμε νερομπογιές και παστέλ.

     3.    Οι ζωγραφιές των παιδιών σκανάρονται και τις περνάμε σε ένα PowerPoint, στο οποίο αφαιρούμε το φόντο (ώστε να γίνεις διαφανές):

     4.    Φωτογραφίζουμε τα παιδιά στην κατάλληλη στάση ανάλογα με το «ρόλο» που θα έχουν στην ομαδική μας ζωγραφιά. Προτιμάμε να τα φωτογραφίσουμε μπροστά από μονόχρωμο τοίχο ώστε να είναι ευκολότερη η αφαίρεση του φόντου.

     5.    Με το Pixlr (https://pixlr.com/gr/x/)  ( online πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων) επεξεργαζόμαστε τις εικόνες των παιδιών και κάνουμε διαφανές το φόντο


Αναλυτικές οδηγίες για το pixlr μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα βίντεο:


6.    Αφού κατεβάσουμε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες από το pixlr, τις μεταφέρουμε στο PowerPoint. Εκεί, έχοντας όλα τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει το ενθύμιό μας, τροποποιούμε το μέγεθός τους και τα τοποθετούμε στις κατάλληλες θέσεις. 

Τέλος, αποθηκεύουμε ως pdf ή ως JPEG

Απαιτεί αρκετό χρόνο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου