ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Βραβείο "Liebster"


    Με μεγάλη μου χαρά και τιμή δέχτηκα σήμερα τα πρώτα μου διαδικτυακά βραβειάκια από συναδέλφους που θαυμάζω και τους ακολουθώ πιστά στα υπέροχα blogs που έχουν δημιουργήσει, 
την Χριστίνα Καράπα με το blog 

την Μαρία Γιαννίκη με το blog

την Φαίη Τριγώνη με το blog http://nipiagogosapotapente.blogspot.gr/ και 

την Εύη Ράγκου με το blog 

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!


Τι είναι το βραβείο Liebster? 

     Το "Liebster Award" είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν  ακόμα περισσότερα blogs ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο!
     Ακολουθούν οι  κανονισμοί, οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις των κοριτσιών και τα blogs που προτείνω.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟI

Α)Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν  widget ή gadget. 
Β)Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
Γ) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers  και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
Ε) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από  τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Ερωτήσεις
1)   Γιατί ξεκινήσατε το blog; 
Από την ανάγκη μου να έρθω ξανά σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του νηπιαγωγείου, μετά από μακρόχρονη απουσία μου λόγω αδειών ανατροφής, αλλά και να προσφέρω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην μοναδική διαδικτυακή παρέα που έχουν δημιουργήσει αξιόλογες συνάδελφοι με τα blogs τους!
2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει
Η επαφή με τα παιδιά, ο αυθορμητισμός τους, τα ανιδιοτελή χαμόγελα και ο γεμάτος αγάπη τρόπος που σε κοιτάνε.....
3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;.
Είναι ένας τρόπος αξιολόγησης της δουλειάς σου που σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερη ενώ μέσα από την επικοινωνία με συναδέλφους έχεις τη δυνατότητα να εμπλουτίσεις το εκπαιδευτικό σου έργο με νέες ιδέες και υλικό
4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Συνήθως για θεματικές προσεγγίσεις με τις οποίες ασχολούμαι στην τάξη, ανεβάζοντας σχετικό εποπτικό υλικό και φωτγραφίες, αλλά και για τρόπους οργάνωσης της τάξης με προτάσεις για τις γωνιές, το Portfolio, τον προγραμματισμό του σχολικού έργου κ.ά.
5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Αν και δεν έχουμε συναντηθεί από κοντά λόγω απόστασης (ελπίζω κάποια στογμή να το καταφέρουμε!) νιώθω ότι έχω αποκτήσει αρκετές διαδικτυακές φίλες
6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Ελπίζω να μπορώ να αφιερώνω περισσότερο χρόνο αλλά κυρίως να προσφέρω καλύτερες ιδέες και υλικό έχοντας βελτιωθεί ως νηπιαγωγός!
7)Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;
Καταλαβαίνω τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των παιδιών και προσαρμόζω ανάλογα το πρόγραμμά μου
8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Δυστυχώς όχι όσο θα ήθελα.... Οι αυξημένες υποχρεώσεις μου (λόγω των μικρών μου που "απαιτούν" την παρουσία μου συνεχώς!) δεν μου αφήνουν τον απαιτούμενο χρόνο. Προσπαθώ να αξιοποιώ τον ελάχιστό ελεύθερο χρόνο μου που ελπίζω στο μέλλον να αυξηθεί!
 9)Πώς γεννιούνται τα post σας;
Από την ανάγκη μου να μοιραστώ με συναδέλφους οτιδήποτε κάνω στην τάξη κι έχει απήχηση στα παιδιά ή θεωρώ ότι θα βοηθήσει το εκπαιδευτικό τους έργο
10) Ευχές για τον αναγνώστη;
Εύχομαι να συνεχιστεί και να επεκταθεί η μοναδική αλληλεπίδραση που έχουμε και μέσα από τις αναρτήσεις μου να δίνω νέες ιδέες ή να επεκτείνω αυτές που ήδη έχουν οι αναγνώστες

10 blogs  που προτείνω:

http://vakatsarou.blogspot.gr/
http://pythagoreionip.blogspot.gr/
http://ababoura.blogspot.gr/
http://5niptrip.blogspot.gr/

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα blogs και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις 10!

11 σχόλια:

  1. Όλα τα βραβεία σου αξίζουν κοπέλα μου, γιατί όπως σε κόβω κι εσένα, γριούλα θα είσαι μέσα στο νηπιαγωγείο να κάνεις δραστηριότητες!
    Ευχαριστώ ξανά Ειρήνη για το δικό μου βραβείο! Με τιμά η στήριξη και η ανατροφοδότησή σου τόσο καιρό! Καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή είναι δική μου να ακούω τόσο όμορφα λόγια από μια έμπειρη και αξιόλογη συνάδελφο! έχεις δίκιο, κι εγώ με φαντάζομαι μετά από χρόνια να δημιουργώ ακόμη σε μια τάξη νηπιαγωγείου, ελπίζω μόνο να έχω τις απαραίτητες αντοχές! άλλωστε όταν έχεις το "μικρόβιο" της νηπιαγωγού, γεννιέσαι και πεθαίνεις με αυτό!

      Διαγραφή
  2. Ειρηνάκι μου, σε ευχαριστώ και εγώ πολύ που έκανες τον κόπο να συμπεριλάβεις τα Προσχολικά στην συμμορία;) Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα μπορούσες να λείψεις έσυ από ένα τέτοιο "παρεάκι"! το blog σου είναι από τα αγαπημένα μου! Καλή συνέχεια....

      Διαγραφή
  3. Ειρήνη μου σ' ευχαριστώωωωωωω πολύ μέσα από την καρδιά μου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν δυνατόν να μη σε συμπεριλάβω στα αγαπημένα μου blogs! Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα κι έχω τη δυνατότητα να μοιράζομαι μαζί σου ιδέες και υλικό! Να είσαι καλά....

      Διαγραφή
  4. Το ξέρω ότι πήρες πολλά βραβεία, Ειρήνη μου, όμως θα ήταν μεγάλη αδικία να μην σε συμπεριλάβω στα δικά μου 10 προτεινόμενα!!! http://sofianipiagogon.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!! μεγάλη μου τιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, έχεις υπέροχο blog και καταπληκτικές ιδέες που πρέπει να επιβραβεύονται!

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το βραβείο σου και το υλικό που μας προσφέρεις. Σ' ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στην ομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Βασιλική μου! Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, ξέρεις οτι είμαι "πιστή ακόλουθός" σου γιατί πραγματικά θαυμάζω τη δουλειά σου! Καλή δημιουργική συνέχεια!

      Διαγραφή