ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εικονόλεξο για το Τραγούδι "Το Καρότο και η Αγκινάρα"

       Το “Καρότο και η Αγκινάρα” είναι ένα υπέροχο, τρυφερό τραγούδι που αφηγείται τη ρομαντική ιστορία μιας Αγκινάρας κι ενός Καρότου που γνωρίστηκαν στη λαϊκή. 


   Επειδή ουσιαστικά είναι παραμυθο-τράγουδο, έχει μεγάλη έκταση και δεν είναι εύκολο να το μάθουν τα παιδιά, το έφτιαξα με μορφή εικονόλεξου, ώστε βλέποντας τις εικόνες να θυμούνται τα λόγια.






     Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο κάναμε αντιστοίχιση εικόνας και λέξης (χώρισα τις καρτέλες με τις λέξεις ανά σελίδα γιατί είναι πολλές!). Ειδικότερα, για κάθε εικόνα που συναντούσαμε τα παιδιά έπρεπε να επιλέξουν την κατάλληλη καρτέλα με την αντίστοιχη λέξη






   Τέλος, επειδή αγαπήσαμε πολύ αυτό το τραγούδι, το εικονογραφήσαμε.




Το εποπτικό υλικό θα το βρείτε σε pdf στον σύνδεσμο

1 σχόλιο: