ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

"ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ..." - Πρόκληση 1: Λαβύρινθος


     Τώρα που είναι επιτακτική η ανάγκη να μείνουμε σπίτι για λόγους υγείας…. δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε δημιουργικά, όπως ακριβώς κάναμε στο σχολείο μας! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι μικροί μαθητές δέχονται τις προκλήσεις της δασκάλας τους και ανταποκρίνονται αναλόγως! Τα έργα τους αναρτώνται σε padlet κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να τα μοιραστούν με τους φίλους τους! Ώρα για δράση!!!!!!

     Η 1η Πρόκληση είναι εμπνευσμένη από το Καινοτόμο Πρόγραμμά μας «Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα» που υποχρεωτικά «πάγωσε» με το κλείσιμο των σχολείων…..

Θησέας & Μινώταυρος
Πώς ο Θησέας κατάφερε να βγει από τον λαβύρινθο του Μίνωα; Ας μάθουμε την ιστορία του μέσα από ένα βίντεο….

Φτιάχνουμε τον δικό μας λαβύρινθο!
Ας φτιάξουμε τον δικό μας λαβύρινθο! Μερικές ιδέες από το Διαδίκτυο…..


 Εμείς στο σπίτι χρησιμοποιήσαμε τουβλάκια, playmobil και νήμα και αποδώσαμε τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου. Στο τέλος, παρατηρώντας τον λαβύρινθο που φτιάξαμε προσεκτικά προσπαθήσαμε να τον ζωγραφίσουμε….


Οι μικροί μου μαθητές εν δράσει!


Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του λαβύρινθου! Επιστράτευσαν τη φαντασία τους…









… και παρουσίασαν τις δικές τους ιδέες στο παρακάτω padlet


Τελικά αρκεί ένα παιδικό χαμόγελο για να διαλύσει κάθε φόβο!
Γι’ αυτό το παιδικό χαμόγελο αξίζει να κάνουμε τα πάντα…
ακόμη κι όταν οι καταστάσεις είναι τόσο δύσκολες
όπως αυτές που βιώνουμε!

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου