ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Οδηγίες και Προτάσεις για την Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (eclass) στο Νηπιαγωγείο

Βήματα για την εγγραφή των μαθητών σε μαθήματα στο eclass

Μπαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://eclass.sch.gr/

και συμπληρώνετε τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Στη συνέχεια εισέρχεστε στο σχολείο σας κι επιλέγετε το μάθημα στο οποίο επιθυμείτε να εγγραφείτε:

Αν απαιτείτε έγκριση θα χρειαστεί να γράψετε σχετικό μήνυμα και να περιμένετε να εγκριθεί η εγγραφή σας από τον εκπαιδευτικό

Μπαίνοντας σε κάθε μάθημα μπορείτε να βρείτε σχετικές ανακοινώσεις…


έγγραφα (εποπτικό υλικό, φύλλα εργασίας, παιχνίδια…)
και παραπομπές σε σχετικές ιστοσελίδες


Επίσης μπορείτε να στείλετε μηνύματα τόσο στην εκπαιδευτικό όσο και στους άλλους μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα.

 Η Ηλεκτρονική Τάξη στο Νηπιαγωγείο

   Παράλληλα με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και με την δια ζώσης, μπορεί να αξιοποιηθεί υποστηρικτικά η ηλεκτρονική τάξη στην οποία θα αναρτάται υλικό σχετικό με τα μαθήματα που γίνονται είτε διαδικτυακά είτε στην τάξη. Το υλικό αυτό δεν είναι υποχρεωτικό μπορεί όμως να αξιοποιηθεί για επέκταση της μάθησης στο σπίτι, ενισχύοντας την σύνδεση σχολείου-οικογένειας.

Στην ηλεκτρονική τάξη του Νηπιαγωγείου μας έχουμε δημιουργήσει, πέρα από τα μαθήματα που αφορούν θεματικές προσεγγίσεις, μαθήματα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ενεργητικής μουσικής ακρόασης, την καλλιέργεια της αγάπης για την Τέχνη, την εισαγωγή στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών καθώς και ένα μάθημα με εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ειδικότερα δημιουργήσαμε τα παρακάτω μαθήματα:

    Η «ψηφιακή μας βιβλιοθήκη» περιλαμβάνει βιβλία σε ψηφιακή μορφή που μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά online και να αποτελέσουν ερέθισμα για δημιουργία (για να ζωγραφίσουν κάτι σχετικό, να φτιάξουν μια κατασκευή ή μια αφίσα…). Η ψηφιακή μας βιβλιοθήκη είναι σε μορφή padlet και βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://nipiagogosgiapanta.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

Στο μάθημα τα «μουσικά μας ταξίδια» θα αναρτώνται τραγούδια που μάθαμε στην τάξη αλλά και επιπλέον προτάσεις με μουσικές επιλογές για μουσικά ταξίδια στο σπίτι.

Από την άλλη, στο μάθημα «ο κόσμος της Τέχνης» θα αναρτώνται πίνακες ζωγραφικής που έχουμε προσεγγίσει στην τάξη αλλά κι επιπλέον πίνακες σχετικές με τα θέματα που προσεγγίζονται στα μαθήματα. Παράλληλα, θα παρουσιάζονται διάφορες τεχνικές ζωγραφική και χειροτεχνίας και προτάσεις για εικαστικές δημιουργίες με απλά υλικά που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά σημαντικά έργα τέχνης αλλά και να εμπνευστούν από αυτά για να προβούν σε δικές τους εικαστικές δημιουργίες.

Στο μάθημα «Μαθαίνουμε Παίζοντας» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από διαδικτυακά παιχνίδια (παζλ, σταυρόλεξα, παιχνίδια αντιστοίχισης, μνήμης, ζωγραφική κ.ά.) να καλλιεργήσουν δεξιότητες αλλά και να εμπεδώσουν όσα μαθαίνουν είτε στην εξ αποστάσεως είτε στη δια ζώσης διδασκαλία.

Τέλος, στο μάθημα «Μικροί Επιστήμονες… εν δράσει» παρουσιάζονται απλά πειράματα που μπορούν να γίνουν στο σπίτι, ενθαρρύνοντας την έμφυτη περιέργεια των παιδιών για εξερεύνηση και ανακάλυψη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου