ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Μαθαίνουμε τα έντομα... στο σχολείο του δάσους!

Με τη βοήθεια του Ρένου του Ρινόκερου, του Αγκαθούλη, της Λίνας και των φίλων τους μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα έντομα από τα υπόλοιπα μικρά ζωάκια, εστιάζοντας στα ανατομικά τους χαρακτηριστικά.











Στη συνέχεια, καθώς παρουσιάζονται διαδοχικά φωτογραφίες εντόμων, τα παιδιά καλούνται να τα κατονομάσουν και να μοιραστούν σχετικές προϋπάρχουσες γνώσεις κι εμπειρίες τους (πώς λέγεται; το έχετε δει; τι γνωρίζετε  γι' αυτό;)


Παράλληλα μπορούμε να δώσουμε κι εμείς κάποιες πληροφορίες για μερικά έντομα και να δούμε σχετικά βίντεο ή να στείλουμε τους συνδέσμους στα παιδιά για παρακολούθηση στο σπίτι. (με την πεταλούδα, το μυρμήγκι και τη μέλισσα θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστά μαθήματα γι' αυτό δεν εστιάζουμε σε αυτά)



Τέλος, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν τη δική τους έρευνα (τα δεδομένα της έρευνας που θα μας στείλουν τα παιδιά μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε και να τα αναπαραστήσουμε με γραφήματα ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα π.χ. ποια έντομα συναντάμε συχνότερα; ποια λιγότερο συχνά;)


ενώ μπορούμε να συνεργαστούμε για να φτιάξουμε ομαδικά το βιβλίο των εντόμων (μπορούμε να το φτιάξουμε αξιοποιώντας online εργαλείο όπως το anyflip, storyjumper, book creator)


Την παρουσίαση σε πλήρη προβολή μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ



3 σχόλια: