ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο ιατρείο



 Προετοιμασία

     
    Η γιατρός του Κοινοτικού Ιατρείου του χωριού μας, κ. Μαρτσέλα, με πολλή χαρά δέχτηκε να την επισκεφτούμε στο ιατρείο της. Τι θα τι ρωτούσαμε όμως; Οι απορίες των παιδιών πολλές: Γιατί αρρωσταίνουμε; γιατί η μαμά δε με αφήνει να πηγαίνω κοντά στο μωρό; γιατί κάνουμε εμβόλια; γιατί πρέπει να τρώω λαχανικά αφού δεν μου αρέσουν;.
    Τις βάλαμε λοιπόν σε μια τάξη, τις γράψαμε σε καρτελάκια, προσθέσαμε και σχετικές εικόνες για να τις θυμόμαστε και ήμασταν έτοιμοι να τις θέσουμε στη γιατρό!



    Δε μπορούσαμε να πάμε όμως με άδεια χέρια! “Να της φτιάξουμε μια ζωγραφιά!” προσφέρθηκαν αμέσως τα παιδιά και ξεκίνησαν δουλειά!
     Και πώς θα της δείξουμε  ότι την ευχαριστούμε “Να της φτιάξουμε μια κάρτα” είπαν γεμάτα προθυμία! Έτοιμη κι η κάρτα μας λοιπόν



Όλα λοιπόν έτοιμα για την επίσκεψη!

Υλοποίηση επίσκεψης

 

    Μετά από λίγα λεπτά αναμονής, η κ. Μαρτσέλα μας υποδέχτηκε με ένα ζεστό χαμόγελο και μας έκανε να αισθανθούμε άνετα! Αφού της δώσαμε τα δώρα της και μας ευχαρίστησε, ξεκίνησε η διατύπωση ερωτήσεων, τις οποίες απάντησε με όσο πιο απλά λόγια μπορούσε ενώ μας είχε ετοιμάσει και κάποια σχετικά βίντεο που έκαναν ακόμη πιο παραστατικά όσα ήθελε να μας μάθει!




Δεν παρέλειψε βέβαια να μας δείξει και τα εργαλεία της ενώ μας επέτρεψε να τα χρησιμοποιήσουμε! Έτσι, είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε την καρδιά ενός φίλου μας αλλά και να πάρουμε την πίεσή μας!




Στο τέλος μάλιστα μας είχε κι ένα δωράκι, γεμάτο νόημα και πολλά μηνύματα! Ένα καλάθι με πορτοκάλια και μανταρίνια! Φυσικά το τιμήσαμε όταν επιστρέψαμε στην τάξη!




Επιστροφή στην τάξη

    Τελικά λύθηκαν οι αρχικές μας απορίες; Ας ξαναδούμε τις ερωτήσεις που καταγράψαμε κι ας θυμηθούμε τι μας είπε σχετικά η γιατρός! Και όπως διαπίστωσα όχι μόνο θυμόντουσαν αρκετά πράγματα αλλά είχαν αρχίσει ήδη να ξεπερνάνε τον όποιο φόβο είχαν για τους γιατρούς και τα εμβόλια! Όπως χαρακτηριστικά, μάλιστα, μου είπε ένα κοριτσάκι: “Κυρία αύριο που έχω εμβόλιο δε θα κλάψω όπως τις άλλες φορές!”
Και φυσικά ζωγραφίσαμε κάτι σχετικό με την επίσκεψη





Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα κ. Μαρτσέλα!



2 σχόλια:

  1. μπράβο Ειρήνη, μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύεις!!!!!!!!!!!!! τυχερά τα παιδάκα σου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη επίσκεψη !!!!!
    Σίγουρα τα παιδάκια θα ξεπέρασαν τους φόβους τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή