Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες: Πέταλο-Γούρι, Κάρτα & ΠρόσκλησηΠέταλο από πηλό


    Αφού διερεύνησα τις υπάρχουσες γνώσεις των παιδιών για το τι είναι πέταλο, αναφέρθηκα στη χρήση του από τα άλογα αλλά και από τον άνθρωπο ως γούρι που φέρνει τύχη. Έτσι, τους πρότεινα να φτιάξουμε τα δικά μας πέταλα για να τα κρεμάσουμε στο σπίτι μας και να μας φέρουν τύχη τη νέα χρονιά που έρχεται.
    Η δημιουργία του συγκεκριμένου πετάλου από πηλό μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί από τα παιδιά ενώ χρησιμοποιώντας πατρόν και κόβοντας γύρω από αυτό με πλαστικό μαχαιράκι μπορούν να φτιάξουν και φύλλα γκι για να το διακοσμήσουν, όπως φαίνεται παρακάτω  Χριστουγεννιάτικη Κάρτα με Δεντράκι από Λωρίδες


Υλικά: οντουλέ σε διάφορα χρώματα και μέγεθος Α4, χριστουγεννιάτικο χαρτόνι (με αστεράκια .) ή και απλό κάνσον, διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες

    Στα χριστουγεννιάτικα ή απλά χαρτόνια σχεδιάζουμε τρίγωνα και τα χωρίζουμε με γραμμές σε λωρίδες. Τα παιδιά τα κόβουν και κολλάνε τις λωρίδες ξεκινώντας από την μεγαλύτερη, την οποία βάζουν στο κάτω μέρος του οντουλέ. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούν παράλληλα την ικανότητά τους να σειροθετούν. Στη συνέχεια διακοσμούν την κάρτα με διάφορες φιγούρες, όπως επιθυμούν.


    Τι ευχές μπορούν να τις γράψουν σε χρωματιστό Α4 το οποίο κολλάμε στο εσωτερικό του οντουλέ. Μπορούν μάλιστα να ζωγραφίσουν κάτι σχετικό στην άλλη πλευρά, όπως πρότειναν κάποια παιδιά στην τάξη μας (τελικά τα παιδιά με τις ιδέες τους πάντα εμπλουτίζουν τη μαθησιακή διαδικασία!!!). Φέτος, επέλεξα να αφήσω τα παιδιά να επιλέξουν αυτά την ευχή που ήθελα να γράψουν, έτσι προέξυψαν τα παρακάτω:
    Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια των προνηπίων μου που πραγματικά έχουν επιδείξει αξιόσημείωτη πρόοδο

Πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή: Άγιος Βασίλης με Παλάμη


    Εμπνευσμένη  από πολλές αναρτήσεις αξιόλογων συναδέλφων, επέλεξα τη συγκεκριμένη πρόσκληση γιατί γίνεται εύκολα αλλά κυρίως γίνεται από τα παιδιά χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια!
   Το κείμενο το έγραψαν τα παιδιά ομαδικά, το σκανάραμε, το “μικρύναμε” στον υπολογιστή και το εκτυπώσαμε


 

Καλές γιορτές σε όλους σας.... !!!!!


6 σχόλια:

  1. Γούρια, κάρτες, προσκλήσεις όλα υπέροχα Ειρήνη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες δημιουργίες από μικρά χεράκια!!!!!Και του χρόνου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Καλές γιορτές να έχετε και καλή επιτυχία στις Χριστουγεννιάτικες γιορτούλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή