ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ζώα σε Χειμερία Νάρκη: Εισαγωγή



    Ο χειμώνας έχει πια μπει για τα καλά και πολλά ζωάκια βρίσκονται εδώ και καιρό στην φωλίτσα τους, παραδομένα σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε “χειμερία νάρκη”. Τι είναι, όμως, χειμερία νάρκη; Και γιατί κάποια ζωάκια κοιμούνται όλο τον χειμώνα; Χρειάζονται ειδική προετοιμασία γι’ αυτό; Και τελικά ποια είναι αυτά τα ζωάκια;
  Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα εμπλουτισμένες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες βρίσκονται συγκεντρωμένες στο παρακάτω PowerPoint το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εισαγωγή στη θεματική ενότητα “ζώα σε χειμερία νάρκη” (για να το κατεβάσετε, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο. Σας το παραθέτω και σε μορφή pdf, στο οποίο δεν αλλοιώνεται η γραμματοσειρά):


     Βλέποντας το παραπάνω Powerpoint, προτρέπουμε τα παιδιά να σχολιάσουν τις παρεχόμενες πληροφορίες καθώς και να περιγράψουν τις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, τους παρουσιάζουμε έναν σχετικό πίνακα αναφοράς 



και τα ενθαρρύνουμε να ζωγραφίσουν όποια από τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη θέλουν και να γράψουν το όνομά τους.



    Τέλος, σε μια προσπάθεια να εμπεδώσουν τα ζωάκια αυτά αλλά και να ασκηθούν παράλληλα σε δεξιότητες φωνολογικής επίγνωσης και γραφής μπορούμε να τους ζητήσουμε να συμπληρώσουν την παρακάτω μεσοστοιχίδα, είτε αντιστοιχίζοντας διαδοχικά φώνημα και γράφημα είτε με αντιγραφή, ανάλογα με το επίπεδό τους






Τη μεσοστοιχίδα και τον πίνακα αναφοράς θα βρείτε σε μορφή pdf στον σύνδεσμο

    Τέλος, επειδή μας άρεσαν πολύ τα σκαντζοχοιράκια, σκεφτήκαμε να τα αναπαραστήσουμε χρησιμοποιώντας ξύσματα από ξυλομπογιές για τα αγκάθια τους:











Αυτά για αρχή! Έπεται και συνέχεια....

10 σχόλια:

  1. Υπέροχα όλα ευχαριστούμε για το υλικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια δουλειά!!!υπέροχο ppt !!!ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σου!Σε περιμένει ένα βραβείο από τα "Νήπια εν δράσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη μου πανέμορφα!!!!!!!!!!!!!!! Η παρουσίαση καταπληκτική!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗ!!ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια δουλειά !!!!
    χρήσιμο υλικό !!!!!
    μπράβο Ειρήνη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία η δουλειά σου Ειρήνη μου!!!Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα πολύ γλυκά σας λόγια! δυστυχώς ήμουν μέρες στο κρεβάτι και δεν εχω δει ακόμη όλες σας τις αναρτήσεις! Ανυπομονώ..... Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια παρουσίαση ... και χρήσιμο υλικό . Συγχαρητήρια Ειρήνη !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή