ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Διατροφή: Αινίγματα & Παροιμίες


Παιχνίδι με Αινίγματα σχετικά με τη Διατροφή



Υλικά:

  • καρτέλες στις οποίες από τη μια μεριά απεικονίζεται ένα τρόφιμο και από την άλλη αναγράφεται η αντίστοιχη λέξη 
  • καρτέλες με αινίγματα














Οδηγίες
    Τοποθετούμε τις καρτέλες με τις εικόνες από την μεριά που φαίνεται η αναγραφόμενη λέξη. Κάθε παιδί διαδοχικά επιλέγει τυχαία μία καρτέλα με αίνιγμα, καλείται να βρει την απάντησή του και στη συνέχεια την αντίστοιχη λέξη. 


    Για να επιβεβαιώσει ότι επέλεξε τη σωστή λέξη, γυρίζει ανάποδα την καρτέλα και ελέγχει την επιλογή του.


    Μπορούμε να επεκτείνουμε το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τις καρτέλες με τις εικόνες για να παίξουμε ένα παιχνίδι άσκησης στον περιγραφικό λόγο. Ειδικότερα, κάθε παιδί διαδοχικά επιλέγει μια εικόνα (χωρίς να την δουν τα υπόλοιπα) και την περιγράφει ή προσδιορίζει αυτό που εικονίζεται με βάση ιδιότητές του (π.χ. έχει βιταμίνες, χαλάει τα δόντια κτλ.). Τα υπόλοιπα παιδιά καλούνται να την βρουν. Όποιος τη βρίσκει την κερδίζει και στο τέλος αναδεικνύεται νικητής αυτός που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες καρτέλες

Τις καρτέλες μπορείτε να τις κατεβάσετε σε μορφή pdf στο σύνδεσμο:


Εικονόλεξο με Παροιμίες 

 
    Συμπληρώνουμε τις λέξεις που λείπουν και συζητάμε για τη σημασία των παροιμιών. Για την καλύτερη κατανόησή τους, αναφέρουμε συγκεκριμένες καταστάσεις στις οποίες τις χρησιμοποιούμε π.χ. όταν θέλουμε να πούμε ότι ένα παιδί ζωγραφίζει πολύ ωραία, όπως και η μαμά του λέμε “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”



Και συνεχίζουμε την ενασχόλησή μας με τη Διατροφή.....

3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΟ, ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ! ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΜΕΣΩΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks your post, we are offering fully body massage in bhubaneswar. To get best body on body massage in bhubaneswar book appointment online for instant discount and they render the best possible service, to you and woman to man massage is one of their services. Often the pepole massage demands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή