ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ενδεικτική Βιβλιογραφία για τα Έντομα - Μέλισσα


Βιβλία για τη Μέλισσα

 

Παραμύθια


1. Μια Μέλισσα... με Λύση! (Βαρβαρούση Λήδα, Παπαδόπουλος, 2009)

2. Η Μέλισσα με το Σπασμένο Φτερό (Καλλιόπη Παπουτσάκη-Θάλεια Χατζηγιάννογλου, Βλάσσης, 2005)
    Η ζωή της Μελένιας, μιας χαριτωμένης μελισσούλας, κυλάει όμορφα και ανέμελα ώσπου κάποια μέρα ο Άνεμος, ο σκανταλιάρης, τη ρίχνει άθελά του πάνω στο Αγκάθι και σπάζει το ένα της φτερό. Η απόρριψη που δέχεται από την κυψέλη την οδηγεί σ' ένα ταξίδι περιπλάνησης. Τα στοιχεία της Φύσης - ο Ήλιος, το Ποτάμι, το Φεγγάρι - συμμαχούν μαζί της και της ψιθυρίζουν τα μυστικά της ζωής. Ο Αετός, ο Πλάτανος, το Νυχτολούλουδο τη βοηθούν να γνωρίσει τον εαυτό της και ν' αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Η Μελένια μέσα από τις περιπέτειές της μας παρασύρει σ' ένα ταξίδι αυτογνωσίας, σ' ένα ταξίδι αγάπης, σ' ένα ταξίδι ζωής. . .

3. Μάγια η Μέλισσα, το πιο Γλυκό Μελισσάκι (Μετάφραση: Ανδρέας Κολοκύθας, Μοντέρνοι Καιροί, 2001)
    Η Μάγια η μέλισσα σας καλωσορίζει στην υπέροχη παρέα της! Ήρθε η ώρα για τη ζωηρή μελισσούλα να βγει απ' την κηρήθρα και ν' αντικρίσει τον κόσμο για πρώτη φορά. Τι υπέροχος κόσμος... και πόσο παράξενος! Η Μάγια έχει χιλιάδες απορίες και είναι όλο ερωτήσεις! Υπάρχουν τόσα καινούρια πράγματα που πρέπει να μάθει

4. Μηνάς, ο Κηφήνας (Krings Antoon, Παπαδόπουλος)

5. Σούλα, η Μελισσούλα (Krings Antoon, Παπαδόπουλος, 2000)

Τέλος, αξίζει να προσθέσουμε και το λαϊκό παραμύθι “Ο Σκαντζόχοιρος, η Χελώνα, η Αράχνη και η Μέλισσα” που μπορείτε να βρείτε πτώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

Βιβλία Γνώσεων για Παιδιά

1. Το Σπιτάκι της Μέλισσας (Caviezel  Giovanni, Εκδόσεις Ανέμη, 2002)

2. Η Ζωή της Μέλισσας (Beaumont Emilie, Μοντέρνοι Καιροί, 2009)
    Μέσα από απλές και σαφείς εξηγήσεις και πολύχρωμες εικόνες, η σειρά "Ανακαλύπτω τη φύση" απαντά στις απορίες ενός μικρού κοριτσιού για το θαύμα της φύσης. Παίζοντας και μαθαίνοντας, τα παιδιά από μικρή ηλικία έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη θαυμαστή ζωή της μέλισσας, τα στάδια της ανάπτυξής της και τους διάφορους ρόλους της.

3. Τα Ζωάκια του Κόσμου, η Μέλισσα (Volpicelli Gaia, Μοντέρνοι Καιροί, 2006 ) 

4. Μέλισσα (Volpicelli Gaia, Μοντέρνοι Καιροί, 2001)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου