ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αφίσα για την Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής



     Τώρα που μάθαμε τόσα πράγματα για την υγιεινή διατροφή, τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε για να μάθουν και τα υπόλοιπα παιδάκια αλλά και οι μεγάλοι πώς να τρέφονται σωστά; Η απάντηση ήταν εύκολη, αφού το είχαμε ξανακάνει (με την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων). Θα φτιάξουμε μια αφίσα..
   Ας σκεφτούμε πρώτα τι θα γράψουμε.. Θα αναφερθούμε σε κάθε κατηγορία τροφίμων και στη διατροφική της αξία, επισημαίνοντας ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε. Ανακαλούμε όσα έχουμε μάθει, απαριθμούμε τις συμβουλές μας και τις καταγράφουμε
    Κι επειδή μας άρεσε και ο γρίφος που είχε το επιτραπέζιο που παίξαμε (δείτε εδώ ), τον προσθέτουμε κι αυτόν: “την πυραμίδα αν τηρείς, θα είσαι πάντα υγιής



    Τέλος, κολλάμε σχετικές φωτογραφίες και διακοσμούμε το περίγραμμα ζωγραφίζοντας φρούτα και λαχανικά



Έτοιμη η αφίσα μας!




Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδάκια μου που σήμερα, αν και δεν τα πίεσα καθόλου, δούλεψαν με μεγάλη προθυμία και κουράστηκαν πολύ για να ολοκληρώσουν την αφίσα μας! 
Ελπίζω τα μηνύματά μας να έχουν ανταπόκριση!

5 σχόλια: