ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Διατροφή: Αγαπάμε τα Φρούτα!



Φρούτα και Αισθήσεις

 
   Με παιγνιώδη τρόπο επεξεργαστήκαμε με τις αισθήσεις μας και τελικά απολαύσαμε διάφορα φρούτα που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Ειδικότερα, με δεμένα μάτια τα παιδιά καλούνταν να μαντέψουν ποιο φρούτο είναι:
αρχικά με την αφή..



μετά με την όσφρηση.



και τέλος με τη γεύση!


    Πραγματικά τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πολλά από αυτά δοκίμασαν φρούτα που πίστευαν ότι “δεν τους άρεσαν” και ανακάλυψαν ότι τελικά τους αρέσουν!

Φρουτοσουβλάκια

   Τι πιο νόστιμο από ένα σουβλάκι! Όταν μάλιστα αυτό αποτελείται από φρούτα, πέρα από νόστιμο είναι και πολύ υγιεινό! Και φυσικά είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ακόμη και για παιδιά που δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα φρούτα! 




   Κι επειδή μας άρεσαν πολύ, δεν αφήσαμε παραπονεμένα ούτε τα κομμάτια που περίσσεψαν στην πιατέλα!

Ψηφίζουμε το αγαπημένο μας φρούτο

    Αφού δοκιμάσαμε όλα τα φρούτα, ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε ποιο μας άρεσε περισσότερο. Η καταγραφή των προτιμήσεων μας γίνεται με τη μορφή πίνακα διπλής εισόδου και, κατ’ απαίτηση των παιδιών, κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει 2 φρούτα. Έτσι, προέκυψε ο παρακάτω πίνακας:



    Τέλος, περάσαμε τα δεδομένα σε ένα φύλλο του excel 


και τα αναπαραστήσαμε με μορφή ραβδογράμματος και πίτας. 

Κατόπιν, το εκτυπώσαμε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. 

    Για όσες δεν είστε εξοικειωμένες με το περιβάλλον του excel η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η παρακάτω:
     1.    Γράφουμε τα δεδομένα στα κελιά 

     2.  Τα επιλέγουμε και από την “εισαγωγή” επιλέγουμε “στήλη” ή “πίτα” 

   3. Τέλος, μπορούμε να αντιγράψουμε το ραβδόγραμμα και την πίτα σε κάποιο άλλο πρόγραμμα (word, PowerPoint), να τα επεξεργαστούμε (αλλαγή γραμματοσειράς, μέγεθος κτλ.) και να τα εκτυπώσουμε 


Παιχνίδι Μνήμης στο Kidepedia

 

Φρουτοφατσούλες με Μήνυμα

    Χρησιμοποιώντας τέμπερες ζωγραφίσαμε φρούτα και τους προσθέσαμε φατσούλες ενώ δεν παραλείψαμε να γράψουμε κι ένα μήνυμα για τη σημασία των φρούτων. Αλλάζοντας τη γνωστή παροιμία, δεδομένου ότι όλα τα φρούτα έχουν την ίδια διατροφική αξία, γράψαμε: "ένα φρούτο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα"






και συνεχίζουμε δυναμικά το Πρόγραμμα μας για την Υγιεινή Διατροφή....

6 σχόλια: