ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Portfolio (Β' Μέρος): Προσωπική & Κοινωνική Ανάπτυξη

    Ο τομέας της Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης είναι αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς και πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Κι αυτό γιατί καλούμαστε να "πλάσουμε" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μικρά μας "ζυμαράκια", μεταδίδοντάς τους όχι μόνο γνώσεις αλλά και αξίες και δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να λειτουργούν αυτόνομα, με ανεπτυγμένη αυτοεκτίμηση αλλά και να ενταχθούν εύκολα στο κοινωνικό σύνολο έχοντας αναπτύξει τις ανάλογες ικανότητες.
   Στη συνέχεια σας παραθέτω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιολογήσουμε το επίπεδο προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης που έχουν κατακτήσει τα παιδιά. Πρόκειται για μια κλείδα παρατήρησης που βασίζεται στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών καθώς και φύλλα αξιολόγησης που μπορούν να αναδύσουν αξιόλογες πληροφορίες για τη σχέση του παιδιού με τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους συνομηλίκους του. Τέλος, σε αυτόν τον τομέα του portfolio μπορούμε να εντάξουμε και οτιδήποτε αφορά το Πρόγραμμα "Βήματα για τη Ζωή"





  Το παραπάνω υλικό θα το βρείτε σε pdf στον σύνδεσμο:

3 σχόλια:

  1. Και εγώ με τη σειρά μου θα ΄΄κλέψω΄΄ αυτά τα ωραιότατα φύλλα αξιολόγησης!!Ευχαριστώ Ειρήνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε γίνει όλες ειδικές στο "κλέψιμο"!Τουλάχιστον το παραδεχόμαστε! Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία....

      Διαγραφή