ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Μαθαίνουμε για την Άνοιξη.. μέσα από αινίγματα!

 Η παρακάτω παρουσίαση σχεδιάστηκε στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με σκοπό την γνωριμία των παιδιών με τα χαρακτηριστικά της άνοιξης.

Η εισαγωγή στο θέμα γίνεται μέσα από την αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος με ανοιξιάτικα σύμβολα:


Στη συνέχεια, τα παιδιά καλούνται να βρουν τη λύση σε μια σειρά από αινίγματα σχετικά με την άνοιξη. Μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν (κάθε παιδί αναλαμβάνει 1 εικαστική απόδοση απάντησης) την απάντηση κάθε αινίγματος και να γράψουν την αντίστοιχη λέξη, με σκοπό (αφού μας τα στείλουν με φωτογραφία) να τα συνθέσουμε με μορφή ιστογράμματος (το Ιστόγραμμα της Άνοιξης) 


Κάθε αίνιγμα αποτελεί έναυσμα για συζήτηση με σκοπό να ανιχνεύσουμε τις αρχικές γνώσεις και εμπειρίες των παιδιών σχετικά με το εκάστοτε θέμα αλλά και να τις εμπλουτίσουμε. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά αποκτούν μια εικόνα για:

τα αποδημητικά πουλιά:


τα έντομα:


τα φυλλοβόλα δέντρα που αρχίζουν να βγάζουν φύλλα την Άνοιξη:


τα λουλούδια και τα φρούτα της Άνοιξης:



το Πάσχα και τους μήνες της Άνοιξης:


Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1mFHRnEGP30xmBH2mtGAw5Gts3VDMB2xC/view?usp=sharing


Για το πώς θα κάνετε διαμοιρασμό μιας παρουσίασης σε πλήρη προβολή στο Webex δείτε σχετικές οδηγίες εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου