ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Μικροί Ντετέκτιβ εν δράσει-Μυστική Αποστολή στο Λαογραφικό Μουσείο (Β΄Μέρος)

 Στην παρακάτω παρουσίαση, που μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα παιδιά, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου,  έρχονται σε επαφή με παιγνιώδη τρόπο με το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας,  γνωρίζοντας παραδοσιακές ενδυμασίες και αντικείμενα (οικιακά είδη, κοσμήματα, νομίσματα, όπλα...) που χρησιμοποιούσαν την περίοδο της Τουρκοκρατίας και μετά την Απελευθέρωση.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά καλούνται να βρουν το "λάθος", το αντικείμενο που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Κρίνεται σκόπιμο σε κάθε διαφάνεια να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ενθαρρύνοντας τα παιδιά να παρατηρήσουν και να περιγράψουν τα αντικείμενα που απεικονίζονται, να προβληματιστούν για τον τρόπο χρήση τους και να αποκτήσουν σχετικές γνώσεις.






Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μικροί Ντετέκτιβ εν δράσει-Μυστική Αποστολή στο Λαογραφικό Μουσείο 


Για να μπορείτε να κάνετε share σε πλήρη προβολή παρουσίασης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Μπείτε στην ηλεκτρονική σας τάξη

2. Ανοίξτε το PowerPoint σε προβολή παρουσίασης. Με δεξί κλικ επιλέξτε οθόνη και μετά εναλλαγή προγραμμάτων


2. Από την μπάρα που εμφανίζεται επιστρέψτε και πάλι στην τάξης σας. Τώρα μπορείτε να κάνετε share την παρουσίαση



4 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό και το δεύτερο μέρος, όπως και το πρώτο. Στους δύσκολους καιρούς της τηλεκπαίδευσης οι δημιουργίες σας είναι διαμάντια. Ένα τεράστιο ευχαριστώ!
    Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και το δεύτερο μέρος! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Μου έλυσες τα χέρια και με τις δουλειές που ανεβάζεις αλλά και με τη βοήθεια για την προβολή παρουσίασης. Καλή δύναμη! Σε ευχαριστώ πολύ. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή