ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ταξιδεύοντας στον πλανήτη… του Μικρού Πρίγκιπα!

    Στη διάρκεια του ταξιδιού μας στο γαλαξία… κάναμε μια στάση στον ξεχωριστό πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα…. που πραγματικά μας μάγεψε με την ιστορία του!

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί  ….

(μπορείτε να το βρείτε και σε αφήγηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:)

αναδιηγηθήκαμε την ιστορία του μικρού Πρίγκιπα και απαντήσαμε σε ερωτήματα όπως «Γιατί ο μικρός Πρίγκιπας ήθελε να φύγει από τον πλανήτη του; γιατί δεν μπόρεσε να κάνει φίλους στους πλανήτες που πήγε; γιατί δεν έγινε αμέσως φίλος με την αλεπού; γιατί τελικά επέστρεψε στον πλανήτη του; γιατί το τριαντάφυλλο ήταν ξεχωριστό για τον μικρό Πρίγκιπα; »

Στη συνέχεια μιλήσαμε για αυτούς που θεωρεί ο καθένας μας ξεχωριστούς και καταγράψαμε όλα αυτά που μας δίδαξε η ιστορία του μικρού Πρίγκιπα…

Το τραγούδι του… Μικρού Πρίγκιπα

Απολαύσαμε την ακρόαση του τραγουδιού «Μικρός Πρίγκιπας» από τον Μάριο Φραγκούλη… που πραγματικά μας άγγιξε και μας συγκίνησε…


Φύλλο Εργασίας :

Ζωγραφίζω ότι μου άρεσε από το παραμύθι του μικρού Πρίγκιπα. Τι άραγε να σκέφτεται και πώς νιώθει;




Ομαδική Εργασία:

Συνεργαζόμαστε για να αποδώσουμε εικαστικά τον μικρό πρίγκιπα και να καταγράψουμε τις φράσεις που ξεχωρίσαμε από την ιστορία του.

 


Ατομική εικαστική έκφραση:

Με έμπνευση από τις πανέμορφες δημιουργίες που βρήκα στο blog http://mesasenasentoukaki.blogspot.com/ της Άννας Μαρκάκη (μπορείτε να τις δείτε εδώ), δημιουργήσαμε τους δικούς μας μικρούς πρίγκιπες με νερομπογιές και χρωματισμένο μακαρονάκι «αστεράκι»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου