ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ενδεικτική Βιβλιογραφία για τα Έντομα - Πασχαλίτσα

Πασχαλίτσα



Παραμύθια




1. Όταν η Πασχαλίτσα Συνάντησε Ελέφαντα (Μπουλώτης Χρήστος, Εκδόσεις Λιβάνη)

    Όταν η πασχαλίτσα ψάχνει να βρει μια μαύρη βούλα που ξεκόλλησε από το κόκκινο παλτό της, όλα μπορεί να συμβούν στην πόλη. Ακόμη και να παντρευτεί ελέφαντα απ την Ινδία.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε και online στη διεύθυνση http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip38/Default.html



2. Ο Ανδρέας & η Πασχαλίτσα στον Λαχανόκηπο (Πανούτσου Έλενα, Ψύχαλος, 2013)

    Πρίγκιπες, νεράιδες, καλοί και κακοί είναι μερικά από αυτά που δεν θα βρείτε σε αυτό το παραμύθι. Το ξεχωριστό όμως που θα ανακαλύψετε, ταξιδεύοντας στις σελίδες του, είναι μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης, με πρωταγωνιστές τον μικρό Ανδρέα και μια πασχαλίτσα, που θα διδάξει σε όλα τα παιδιά κάτι που ξεχνούν οι μεγάλοι… Ότι η αγάπη πρέπει να δίνεται απλόχερα και προπάντων στη φύση!



3. Πασχαλιά και Πασχαλίτσα (Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Ψυχογιός, 2012)

    Ένα ζουζουνάκι κόκκινο με μαύρες βούλες μένει ολομόναχο έπειτα από μια καταιγίδα. Ο άνεμος το ρίχνει πάνω σε μια Πασχαλιά, που το φροντίζει με αγάπη και του λέει ότι το θέλει για παιδί της. Το ζουζουνάκι δέχεται, γιατί περνάει καλά μαζί της κι αρχίζει να την αγαπάει κι αυτό. Μα το σαλιγκάρι, το σκουλήκι και η κερασιά τού λένε πως η Πασχαλιά δεν κάνει για μαμά του, επειδή δε μοιάζουν καθόλου. Θα τους πιστέψει το μικρό ζουζούνι; ΄Η θα μείνει με την Πασχαλιά, που το λατρεύει και θέλει να το βαφτίσει Πασχαλίτσα, για να μοιάζουν τα ονόματά τους;



4. Η Κατσούφα Πασχαλίτσα (Eric Carle, Καλειδοσκόπιο, 2011)

    Η κατσούφα πασχαλίτσα είναι μια κακομαθημένη εγωίστρια που δεν λέει "ευχαριστώ" και "παρακαλώ", που δεν μοιράζεται τίποτα με κανέναν και πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη και καλύτερη απ' όλους τους άλλους. Στο τέλος, όμως, η φαντασμένη πασχαλίτσα θα συναντήσει έναν ισάξιο αντίπαλο και θα μάθει να συμπεριφέρεται καλύτερα!
    Αυτή η διασκεδαστική ιστορία καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τις έννοιες του χρόνου, των μεγεθών και των σχημάτων, αλλά και να σκεφτούν γύρω από τους καλούς τρόπους.
 

5. Το Αλογάκι, η Τυχερή Πασχαλίτσα, μια Αρκούδα κι Εμείς (Δικαίου Ελένη, Πατάκης, 2012)

    Τρεις ιστορίες για τη δύναμη της φιλίας και την ομορφιά της συντροφικότητας όταν δεχτούμε πως όλοι είμαστε ίδιοι κι όλοι διαφορετικοί, για την οικολογία και τη σοφή ισορροπία της φύσης, η οποία κρύβει για τον καθένα μας τον δικό του «παράδεισο», φτάνει να θελήσει να τον ανακαλύψει



6. Η Πασχαλίτσα με τη μια Κουκιδίτσα (Τριβιζάς Ευγένιος, Ψυχογιός, 2013)

    Ενώ οι πασχαλίτσες µε δύο, τρεις ή τέσσερις κουκκιδίτσες περνάνε ζωή χαρισάµενη, κανείς δεν καταδέχεται να κάνει παρέα µε την πασχαλίτσα που έχει µόνο µία κουκκιδίτσα. Κανείς δεν παίζει μαζί της. Κανείς δεν της κάνει δωράκια. Κανείς δεν της λέει τα μυστικά του. Άδικα η µικρή πασχαλίτσα µε τη µία µόνο κουκκιδίτσα πετάει από δω κι από κει κι από κει κι από δω. Έχει σχεδόν απελπιστεί, όταν αντικρίζει κάτι αφάνταστα υπέροχο και συναρπαστικό. Μια γοητευτική ιστοριούλα που όχι μόνο μας διασκεδάζει, αλλά μας μαθαίνει και τους πρώτους μας αριθμούς.



7. Η Μονοστάλακτη (Γκότση Ανδριανή, Εκδόσεις Γράμμα, 2006)

    Η Μονοστάλακτη είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες πασχαλίτσες: έχει μόνο μία μαύρη βουλίτσα στην κόκκινη πλάτη της, σε αντίθεση με τις άλλες πασχαλίτσες. Από αυτήν την ιδιαιτερότητα πήρε και το όνομά της. Η Μονοστάλακτη στεναχωριόταν που ήταν διαφορετική. Ξεχώριζε όμως για την ομορφιά της. Όταν η ζουζουνοχώρα θα κινδυνέψει, η Μονοστάλακτη είναι αυτή που θα την σώσει! Μέσα από το παραμύθι αποδεικνύεται ότι η ιδιαιτερότητα δεν αποτελεί ελάττωμα και ότι τελικά η εξωτερική εμφάνιση δεν πρέπει να οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό



8. Λίτσα η Πασχαλίτσα (Krings Antoon, Παπαδόπουλος, 2000)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου