ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ενδεικτική Βιβλιογραφία για τα έντομα - Μυρμήγκι

Μυρμήγκι

Παραμύθια


1. Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι (Αίσωπος)

2. Το Μυρμήγκι και το Περιστέρι (Αίσωπος)

3. Το Άτακτο Μυρμήγκι (Αίσωπος)

4. Η Αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα (Μπουμπούσης Γιώργος, Ελληνοεκδοτική, 2011)
    Μια νεαρή μυρμηγκίνα ακούει για πρώτη φορά στη ζωή της τζιτζίκι να τραγουδά...Η μελωδία του έχει άρωμα καλοκαιριού. Κι εντελώς ξαφνικά... ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκίνα γνωρίζονται. Εκείνος της προτείνει μια μικρή βόλτα ψηλά στον ουρανό...Κι όλα αλλάζουν...
Η γαλάζια θάλασσα, το ολόγιομο φεγγάρι, το μυρωμένο πευκοδάσος... κάνουν τη Μυρμηγκίνα να ονειρεύεται...Κάνουν τον κόσμο της... να φαίνεται μικρός και μονότονος....
Τελικά, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει με τους δικούς της ή θα ακολουθήσει τον Τζίτζικά της...Και ο χειμώνας έρχεται...Θα τα καταφέρουν;

5. Το Λαίμαργο Μυρμήγκι (Γκότση Ανδριανή, Εκδόσεις Γράμμα, 2009)
    Κάποτε πριν πολλά-πολλά χρόνια σε μια συνηθισμένη μυρμηγκοφωλιά ζούσαν πέντε μυρμήγκια: ο Φαγάνας, ο Γκρίνιας, ο Ρουθουνής, ο Ηρακλής και ο Σπίρτος.
Ο Φαγάνας δεν ήταν αδύνατος όπως όλα τα μυρμήγκια που ξέρουμε. Στο μυαλό του υπήρχαν μόνο μυρωδάτα φαγητά, σπόροι και λαχταριστά γλυκίσματα.
Για ώρες στριφογυρνούσε στο λακκάκι του μα ο ύπνος δε τον έπαιρνε. Σηκώθηκε αθόρυβα και τρύπωσε στη μεγάλη αποθήκη κι έπεσε με τα μούτρα στο φαΐ.
    Τι θα συμβεί στον Φαγάνα που τον ''έπνιξε'' η λαιμαργία του; Πόσο θα κινδυνεύσει; Και σε πόσο δύσκολη θέση θα έρθει; Ένα παραμύθι που αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα της παχυσαρκίας που αναπτύσσεται στις μικρές ηλικίες.

6. Ένα Πράσινο Μυρμήγκι! (Alain Grousset, Παπαδόπουλος, 2008)
    Ο Μάρκος πρέπει να συγυρίσει το δωμάτιό του. Καθώς λοιπόν πετάει όλα τα παιχνίδια του όπως όπως μέσα στο μεγάλο καλάθι, ανακαλύπτει ένα καταπληκτικό παιχνίδι που δεν του ανήκει!

7. Ρίγκι το Μυρμήγκι (Πασσιά Αγγελική-Μανδηλαράς Φίλιππος, Φυτράκης, 2004)
    Ο Ρίγκι είναι ένα καλοκάγαθο κι έξυπνο μυρμηγκάκι του δάσους, που αγαπά τα ταξίδια και τις περιπέτειες, αλλά, πάνω απ' όλα, λατρεύει την καλοπέραση!
    Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τέσσερις μοναδικές ιστορίες -μια για κάθε εποχή του χρόνου- και ταυτόχρονα θα συναντήσεις μαζί με το Ρίγκι ένα σωρό ζώα, έντομα και πουλιά του δάσους, των αγρών, των νερών, αλλά και της πόλης.

8. Ίγκι, το Μυρμήγκι (Krings Antoon, Παπαδόπουλος, 2001)


9. Η Άννι το Μυρμήγκι (Μετάφραση: Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, Ελληνικά Γράμματα, 1999)

Βιβλία Γνώσεων για Παιδιά


1. Τα Ζωάκια του Κόσμου, το Μυρμήγκι (Volpicelli Gaia, Μοντέρνοι Καιροί, 2006)

2. Το Μυρμήγκι, ο Ακούραστος Εργάτης (Γκόμελ Λυκ, Πατάκης, 2003)

3. Η Ζωή του Μυρμηγκιού (Emilie Beaumont, Μοντέρνοι καιροί 2009)
  Παίζοντας και μαθαίνοντας, τα παιδιά από μικρή ηλικία έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την απίστευτη ζωή των μυρμηγκιών, τα στάδια της ανάπτυξης τους και τα διάφορα καθήκοντα που εκτελούν

4. Μυρμήγκι (Volpicelli Gaia, Μοντέρνοι Καιροί, 2001)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου