ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μελέτη Περιβάλλοντος,Γλώσσα,Τεχνολογία : Λουλούδια



Τα Μέρη του Λουλουδιού

Αφού παρουσιάσουμε στα παιδιά μια σχετική αναπαράσταση – πίνακα αναφοράς, συζητάμε για τα μέρη του λουλουδιού και τις λειτουργίες τους (με τις ρίζες το φυτό απορροφά νερό από το έδαφος, στα φύλλα προσλαμβάνει διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, στο άνθος γίνεται η αναπαραγωγή κτλ.).


Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν το παρακάτω φύλλο εργασίας. Σε περίπτωση που δυσκολεύονται μπορούν να συμβουλευτούν τον πίνακα αναφοράς.


Ψηφιακό Φυτολόγιο

Ζητάμε από τα παιδιά να φέρουν διάφορα λουλούδια από το σπίτι ή συγκεντρώνουμε μαζί διάφορα λουλούδια στη διάρκεια ενός περιπάτου.
Στη συνέχεια, τα παιδιά τα φωτογραφίζουν με ψηφιακή μηχανή και με τη βοήθειά μας περνάνε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή.
Με την καθοδήγησή μας, σε ένα πρόγραμμα όπως το Word ή το PowerPoint επικολλούν διαδοχικά τις φωτογραφίες και δίπλα σε καθεμία γράφουν το αντίστοιχο όνομα.
Το Ψηφιακό Φυτολόγιο είναι έτοιμο και μπορούμε να το στείλουμε με email στους γονείς των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου