ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Καρτέλες με Γράμματα & Εικόνες

    Ένας πίνακας αναφοράς που δεν λείπει από καμία τάξη νηπιαγωγείου είναι αυτός με τα γράμματα και τις αντίστοιχες εικόνες. Κι αυτό γιατί αποτελεί βασικό εργαλείο στην καλλιέργεια δεξιοτήτων γραπτού λόγου (αντιστοίχιση φωνήματος και γραφήματος...)
    Ακολουθούν καρτέλες με ζωάκια σε 2 μεγέθη αλλά κι ένας "ατομικός πίνακας αναφοράς" που μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά που δυσκολεύονται κατά τη συμπλήρωση φύλλων εργασίας που απαιτούν ανάλογες δεξιότητες. Επίσης, θα βρείτε και καρτέλες με δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα.














Ατομικός Πίνακας Αναφοράς


 

Δίψηφα Σύμφωνα και Φωνήεντα




Το παραπάνω υλικό θα το βρείτε και σε ηλεκτρονική μορφή
Καρτέλες με Γράμματα και Εικόνες

Υποσημείωση: Η ωταρία με τη φώκια αν και μοιάζουν, είναι δύο τελείως διαφορετικά ζώα. Πώς τις ξεχωρίζουμε; Η ωταρία έχει μικρά αυτιά ενώ η φώκια δεν έχει. Επίσης η ωταρία είναι ευκίνητη και συνηθισμένη στη στεριά, αλλά η φώκια είναι πιο βαριά και δυσκίνητη. Οι φώκιες και οι ωταρίες βγαίνουν στη στεριά κυρίως για αναπαραγωγή (http://efimerida1-2-3dim-samou.sam.sch.gr/sea_animals.htm) 

4 σχόλια:

  1. Ειρήνη είναι πολύ καλές! Εγώ που έχω & μελέτη δημοτικού;;;; ΑΠΙΘΑΝΕΣ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Πολυ όμορφες καρτέλες .Μπορώ να τις κατεβάσω και να τις εκτυπώσω από κάποιο σύνδεσμο.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Θα ήθελα κι εγώ τις καρτέλες αυτές σε ηλεκτρονική μορφή. Θα μπορούσατε να τις ανεβάσετε ή να μας τις στείλετε; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή