ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ωρολόγιο Πρόγραμμα & Ρουτίνες: Καρτέλες Υπενθύμισεις

Είναι ώρα για . . .

    Ένας τρόπος για να υπενθυμίζουμε στα παιδιά αυτό που πρέπει να κάνουν αλλά και αυτό που ακολουθεί είτε πρόκειται για ρουτίνα είτε για δραστηριότητα είναι να φτιάξουμε ένα ρολόι και να εναλλάσσουμε τις σχετικές εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο προσελκύουμε το ενδιαφέρον τους αλλά και τα εξοικειώνουμε με την έννοια της χρονικής ακολουθίας και διαδοχής.
    Οι δύο πρώτες εικόνες ("μπείτε στη σειρά" και "ησυχία") αφορούν τους σχετικούς κανόνες και μπορούμε να τις κολλήσουμε σε ξυλάκια, τα οποία θα επειδυκνύουμε στα παιδιά κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο. Οι υπόλοιπες εικόνες αφορούν το "ρολόι" το οποίο μπορείτε είτε να το πλαστικοποιήσετε στην έγχρωμη εκδοχή του είτε να χρησιμοποιήσετε το ασπρόμαυρο πατρόν για να φτιάξετε το δικό σας. 
     Είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να προσθέσετε και οποιαδήποτε άλλη εικόνα θέλετε, γι' αυτό και σας έχω αφήσει 2 τετραγωνάκια κενά.



       Το παραπάνω υλικό μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή pdf

6 σχόλια: