ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κανόνες Τάξης: Συμβόλαιο Αποδοχής και Πίνακας Αυτοαξιολόγησης

    Επειδή στα πλαίσια μιας δημοκρατικής τάξης δε νοούνται κανόνες χωρίς κοινή αποδοχή, σας παρουσιάζω το "συμβόλαιο" που ετοίμασα για τη φετινή χρονιά. Αφού τα παιδιά αποδεχτούν τους όρους του, γράφουν το όνομά τους ή υπογράφουν με όποιον τρόπο μπορούν.


Εβδομαδιαίος Πίνακας Αυτοαξιολόγησης

   Στο τέλος κάθε ημέρας, κάθε παιδί κάθε παιδί καλείται να αυτοαξιολογήσει τη συμπεριφορά του συμπληρώνοντας τον αντίστοιχο πίνακα. Η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου το παιδί να έχει επίγνωση των πράξεων του και να προσπαθεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Κάθε Παρασκευή γίνεται η συνολική αξιολόγηση της εβδομάδας, τοποθετώντας τη σχετική φατσούλα. Οι θετικές συμπεριφορές μπορούν να επιβραβεύονται με ένα δώρο έκπληξη




2 σχόλια: